Животни от Китай

Китай има много голям пейзаж, който е дом на голямо разнообразие от диви животни. Разнообразието в дивата природа на Китай включва 562 бозайници, 346 амфибии, 4936 риби и 403 вида влечуги. Китай е третият най-голям брой бозайници в света. Животните като гигантската панда са ендемични за Китай. Някои от животните, които са местни за Китай, включват азиатския слон, самур, дюгонг, котка от Палада, леопард от Северния Китай, бинтуронг, затъмнен леопард, тибетски макак, златна обезкостена маймуна и гигантската панда.

10. Азиатски слон

Слонът е най-голямото сухоземно животно на земята. Въпреки това, азиатският слон е малко по-малък от африканския слон. Те могат да се различават от африканския слон с по-малките им заоблени уши. Ушите им помагат за охлаждане на тялото чрез радиация. В азиатския слон душове, като смуче вода с багажника си след това пръскане на тялото си. Слонът използва ствола си за пиене, хващане, дишане и мирис. Основните им ястия са кора, трева, корени и плодове. Тогава жените азиатски слонове живеят с младите си в семейни стада, докато техните мъже колеги свободно бродят. Бременността им отнема общо двадесет и два месеца. Интересно за азиатските слонове е, че те могат да бъдат опитомени. Те помагат в дейности като падащи дървета и пренасяне на хора.

9. Sable

Сабулът се намира главно в северните части на монголските планини в Китай. Соболът е създание, подобно на невестулка. Тежи между два и пет килограма и има дължина между 15-20 инча. Сомът се храни с месо. Другите й членове на семейството включват; норки, язовци, видри и порове. Цветът на тялото им варира от кафяв до тъмен цвят, който е почти черен. Те имат петна по врата си, които имат цвят на сьомга. Соулът използва обонянието и слуха за лов. Следователно те са много прикрити за успешен лов. Хранят се с птици, дребни бозайници и риби. Саблените обичат да живеят в умерените гори.

8. Dugong

Дюгонът се намира в топлите крайбрежни води на Тихия океан. Те са доста големи и са вегетарианци. Донгоните имат много подобно поведение и външен вид на ламантите. Основната характеристика, която ги различава, е опашката на Дюгон, която е флюкирана като тази на кит. Научните изследвания показват, че те са свързани със слона, въпреки че нямат подобен вид или поведение. Дюгоните се хранят предимно с подводна трева. Те могат да достигнат до шест минути във вода. Донгоните могат да бъдат забелязани самостоятелно, по двойки или в големи стада. Бременността на дюгонг е 12 месеца.

7. Pallas Cat

Котката Pallas е почти колкото домашна котка. Въпреки това, той изглежда по-голям, тъй като е дълъг и построен, и има плътно покритие. Козината запазва топлината на студа и променя цвета си в зависимост от сезона. През пролетта кожата става червена, а през зимата става сива. Косата им става по-дълга и по-тежка по време на студения сезон. Дължината на тялото им варира от 50 до 60 сантиметра. Те тежат 2, 5-5, 0 кг. Мъжката котка Pallas е по-тежка от женските. Техните големи очи с голямо чело ги карат да показват плоско лице.

6. Северно-китайски леопард

Северният китайски леопард е един от най-големите котки в света. Въпреки че са известни като Северния китайски леопард, някои се срещат в Русия. Те са изброени като критично застрашени с по-малко от 100 индивида, наблюдавани в дивата природа. Често се срещат в издигнати гори и са добре приспособени към ниски температури. През лятото те показват по-къса кремообразна козина, а през зимата - по-дълга златиста или жълтеникаво-червена козина. Палтото има черни розетки през цялата година.

5. Binturong

Binturong е научно известен като Arctictis binturong . Тяхната продължителност на живот се различава; мъжката бинтуронг има средна продължителност на живота 18.8 години, докато техните женски двойки имат средна продължителност на живота 15.6 години. Техният период на бременност варира между 84 и 92 дни. Бинтуронът тежи около 142 килограма при раждането и около 20 килограма при падежа. Те узряват след три години. Опашката им между 50 и 85 сантиметра удължава дължината на тялото между 60 и 90 сантиметра. Цветът на тялото им варира от черно до кафяво сребристо или бяло върху върховете. Тези цветове придават на binturong сив вид.

4. Зашеметен Леопард

Замразеният леопард е научно известен като Neofelis nebulosi или Neofelis diardi . Този леопард има живот от около 13 години. Техният гестационен период варира между 86 и 95 дни в зависимост от вида. Малките тежат около 170 грама при раждането. За узряването им отнема около 25 месеца. Замразеният леопард е дълъг между 68 и 105 сантиметра. Тяхната опашка, която е около 70 сантиметра, удължава тялото им. Мъжките са по-тежки от женските. Мъжкият облачен леопард има средно тегло 23 килограма, докато женските тежат около 12 килограма. Заоблачените леопарди са много добри в плуването.

3. Тибетски макак

Тибетската макак е известна още като Макак от пън или Пери Давид или Тибетски макаки с къси опашки. Те са най-големият вид макак. Тяхната гъста кожа е доста дълга. Козината е много плътна на главата и около ушите им. Козината ги предпазва от студ през зимата. Няколко тибетци са черни, а други са сивокафяви. Младите макаци имат по-тъмна козина със сребрист оттенък. Клепачите им са светли. Те имат голяма буза с муцуна, която е без козина. Женските могат да се различават от мъжките от червената кожа около очите.

2. Златната гмуркане на носовата маймуна

Златната обезкостена маймуна е известна и като маймуна със сибуна. Този вид маймуна е много рядко срещан и може да бъде намерен само в Югозападен и Централен Китай. Златната маймунка има дълга златисто-кафява предпазна коса на гърба си. Тази функция го прави лесно идентифициран. Името им идва като резултат от уникалния им нос без изпъкнали носни кости. Някои учени смятат, че този тип нос им помага да избегнат измръзвания. Размерът на предпазните косми разграничава мъжките деца от женските. Възрастните мъже имат повече и по-дълги охранителни косми, отколкото възрастните.

1. Гигантска панда

Гигантската панда е част от семейството на мечките. Тялото на гигантската панда е покрито с дебела черно-бяла козина. Въпреки това, черната кожа е преобладаваща, тъй като тя покрива дългите си кости на китката, краката, раменете, намордниците и очите. Тези животни тежат до 330 паунда. Те имат опашка от около четиринайсет сантиметра, която намалява тяхното 150-сантиметрово тяло. Те са високи около 90 сантиметра. Те се хранят с месо и растения, като по-голямата част от храната им се състои от бамбук. Един интересен факт за гигантската панда е, че те прекарват около 12 часа на ден хранене. Те са открити в Югозападен Китай.