Животни, които живеят в пустинята

Пустинни животни, известни също като ксероколи, са бозайници, които са адаптирани за живеене в пустинята. Тези животни трябва да преодоляват различни предизвикателства, включително прекомерна топлина и липса на вода, за да процъфтяват в пустинята. Тези животни концентрират екскрециите, като избягват изпаренията, за да запазят водата. Повечето от тези животни са или кръвопускащи, или нощни. Животните в пустинята на бозайниците са склонни да се потят повече от своите не-ксероколови колеги.

12. Кат

Пясъчната котка е единственият вид котка, живееща в пустинята. Пясъчните котки са местни за Централна Азия, Близкия изток и Северна Африка. Те бяха изброени като застрашени през 2002 г., но до 2016 г. те бяха пренебрегнати. Тези котки процъфтяват в каменисти и пясъчни пустини. Те предпочитат вълнообразен или равен терен с рядко разпространена растителност, като се избягват голи пясъчни дюни. Тяхната тънка козина на краката им помага да оцелеят в екстремни пустинни условия. Те са с бледа песъчлива окразна козина с маркировка, която варира в зависимост от индивидите. Някои от тях имат и двете ивици и петна, докато други имат и други, а други нямат. Техните опашки имат тъмен накрайник с около три пръстена, а техните крайници имат черни решетки. Те имат характерна широка, плоска глава, 12, 2 на опашка и къси крака. Пясъчните котки тежат около 7, 5 фунта, а дължината на главата и тялото им е около 20 инча. Пясъчните котки общуват, използвайки следи от нокти в своя диапазон, аромат и пръскане на урината.

11. Oryx

Родът Oryx се състои от 4 големи антилопи, известни като Oryxes. Един от Ориксите е роден на Арабския полуостров, а останалите три са местни за части от Африка. Те имат бледа козина с различни марки на краката и лицето. Техните рога са почти прави. В Scimitar Oryx няма тъмни маркировки на краката си; вместо това, те имат само леки пръстени на главата си с шията на охра и роговете с изкореняване. Понастоящем Scimitar Oryx е изчезнал в дивата природа, с малки популации, живеещи в Ню Мексико и Тексас в диви ранчо. Арабският орикс е изчезнал през 1972 г., но през 1982 г. те са били повторно въведени в дивата природа в Оман. Понастоящем в Обединените арабски емирства все още съществува голям брой арабски орикс (остров Sir Bani Yas). Източна африканска орикс е тясно свързана с gemsbok, и нито един от тях не е застрашен. Oryx процъфтява в суха среда и може да живее без вода за много дълго време.

10. Крем-оцветен Courser

Крем-цветният courser е роден в Югоизточна Азия, Северна Африка и Канарските острови. Научното наименование на кремавия courser (Cursorius cursor) е получено от латинското наименование „currere“, което означава „да тече“, което описва поведението на птицата по време на лов за насекоми в сухите полу-пустини на Северна Африка и Азия. Кремчетата са с дълги крила и крака, със закръглена банкнота. Техните пера са пясъчни на цвят, а долният им корем е белезникав. Подложките и първите горни пера са черни. Те имат сив тил и корона плюс бяло суперчувствие и черна ивица.

9. Газета на Грант

Газелът на Грант е вид газела, който се разпространява от езерото Виктория до кенийския бряг и от Етиопия до Южен Судан. Името на суахили за тези газели е "Swala Granti" и те са кръстени на Lt Col Grant (шотландски изследовател от деветнадесети век). Женската газела на Грант тежи до 110 паунда, докато мъжката тежи около 180 килограма. Техните палта са бежово оранжеви на гърба с белезникав корем. Тези видове газели приличат на газела на Томпсън, но те са много по-големи и имат рогове с форма на лира, които са с дължина около 32 инча. Тези газели могат да бъдат намерени в Източна Африка, където те процъфтяват в открита тревна равнина, а също и в храстите. Те са склонни да избягват райони с високи треви да се държат далеч от хищниците. Газелите на Грант се приспособиха към сухите и полуплощните райони. Въпреки че някои газели са били унищожени на някои места, те все още са често срещани в Източна Африка. Основната заплаха за тяхното оцеляване е бракониерството и унищожаването на местообитанията.

8. Пустинна чучулига

Пустините на лаврите се размножават в полупустелите и пустините на Западна Индия и Мароко. Преди са били класифицирани по рода на Алауда, но по-късно са преместени в Амомане. Десертните пустини са известни и като пясъчната чучулига, или пустинята, която има дълготрайна чучулига и голяма глава. Те могат да растат до максимална дължина от приблизително 6, 7 инча. Тези птици наподобяват външната чучулига, но те са по-големи с по-малко обречена глава, по-дълги опашки, по-широки човки и по-силни крака. Те имат цветови вариации, които съответстват на техните местообитания с по-тъмните, живеещи в пустиня, доминирана от базалт, по-сиви птици, живеещи в скалисти райони, и пясъчно-оцветени, процъфтяващи в пясъчни пустини. Горните им части са с различен цвят, но повечето от тях са бледо сиво-кафяви.

7. Арктическа невестулка

Арктическите невежи са местни за арктическата тундра на Европа и Северна Америка. Те са малки същества, които имат кръгли уши и правоъгълни глави. Арктическите невежи имат къси крака, а задните им крака са по-дълги от предните. По време на студените сезони, те са склонни да растат белезникава козина, докато проливат своите кафяви кожи, като запазват черната си опашка. Те тежат около 15 градуса и могат да достигнат максимална дължина от 13in с 5in опашка. Тези същества изграждат своето в скалите или корените на едно дърво. Арктическите невежи се хранят с птици, гризачи, мърша и зайци сред другите малки животни.

6. Jerboa

Jerboa е скачащо пустинно животно, което присъства в цяла Манджурия, Китай и Северна Африка. Jerboas процъфтяват в горещи пустини, а когато ги преследват, могат да скачат на около 15 км / ч. Jerboas приличат на миниатюрни кенгуру, тъй като и двата имат дълги опашки, много къси предни крака и дълги задни крака. Опашките им обикновено са по-дълги от дължината на главата и тялото с натрупване на бяла коса на върха. Обикновено те използват своите опашки, за да балансират, когато скачат, а също и като опора, докато седят. Те имат фин пясък, боядисан с кожи. Някои видове Jerboa имат къси уши като тези на плъх или мишка, докато други имат дълги уши като заек. Jerboas имат чудесен слух, който те използват, за да открият хищник, и имат живот от около шест години.

5. Дик-Дик

Името Dik-dik се отнася за всичките четири вида антилопи, които принадлежат към рода Madoqua, който процъфтява в храстите на Южна и Източна Африка. Дик-дикс тежи около 13.2 килограма и е дълъг 27.5. Мъжките имат 3 инча дълги рога, които са надлъжно набраздени и наклонени назад. Косата на короната им може да образува изправен сноп, който помага да се скрият късите рога на мъжките. Долните части на тялото им, включително хълбоците, гърдите, корема и краката, са тен, а горната част на тялото е сиво-кафява. Те имат черни петна точно под вътрешните ъгли на очите, които имат преорбиталните жлези. Тези животни имат удължени муцуни, които имат мускули под формата на мехури, където кръвта минава през така контролираща тяхната температура.

4. Пясъчна тръба

Пясъчната гроздова е обичайно наименование за група птици, които принадлежат към семейство Pteroclidae. Pteroclidae се състои от 16 вида, които са класифицирани в два рода. 14 вида от Азия и Африка принадлежат към рода Pterocies, докато двете централноазиатски принадлежат на Syrrhapes. Те имат малка гълъбообразна врата и глава с здрав, компактен корпус. Те тежат около 17.6oz и са с дължина приблизително 15.7 инча. Мъжките Sandgrouses са много по-ярко оцветени и по-големи от женските. Тези птици имат дълги заострени крила с 11 дълги първични пера, които им дават бърз директен полет. Перото върху корема им е адаптирано за абсорбиране и задържане на водата, която приемат на пилетата си. Те имат слой от долни пера, които помагат да се изолират в екстремни условия.

3. Addax Anteloupe

Адоловите антилопи, наричани още винхорни или бели антилопи, са антилопи, които принадлежат към рода Addax, който процъфтява в пустинята Сахара. Тези антилопи са описани за първи път през 1816 г. от Анри Блайнвил. Те имат дълги бледи, усукани рога, които са дълги 33 инча при мъжките и 31 в женските. Цветът на палтата им зависи от сезона, през лятото пясъчно русата или бяла, а през зимата сиво-кафява с кафява коса на главата и бели крака и задни крайници. Дължината на главата и тялото при двата пола е около 51 инча с опашка от 13.5 инча. Теглото при жените варира от 130 до 200 паунда, докато мъжката тежи между 220 и 276 паунда. Техните рога имат 2 или 3 усуквания, като средните и долните части на рогата са маркирани с поредица от над тридесет и пет пръстеновидни хребета. Те имат къса опашка, която има черен косъм в края. Адоловите антидопи имат продължителност на живота около деветнадесет години.

2. Пустинен плъх

Пустинен плъх е разговорен термин, който се отнася до всички плъхове, живеещи в пустинята, които принадлежат към реда Rodentia. Гербил, известен също като пустинен плъх, се състои от над 110 вида плъхове, които живеят в Азия, Индия и Африка, плюс това включва птици и пясъчни плъхове. Те са предимно всеядни и са тясно свързани с плъхове и мишки, принадлежащи към семейство Muridae. Най-честите пустини в дивата природа са плъховете кенгуру. Тези плъхове скачат като кенгуру, а задните им крака са четирипръстени. Предните им крака са малки и имат сравнително големи глави. Те имат по-дълги опашки и торби, покрити с кожа, където съхраняват храна. Плъховете кенгуру са нощни и предпочитат да останат в дупките си през деня.

1. Императорски пингвин

Императорските пингвини са най-тежките и най-високите от всички видове пингвини в света и са ендемични за Антарктика. И мъжките, и женските са сходни по размер и тежат около 99 килограма и могат да достигнат височина до 48 инча. Те имат черна глава и гръбната страна, която е рязко очертана от бледо жълтата си гърда, бял корем и ярка - жълти ушни пластири. Императорските пингвини са петата най-тежка птица в света. Техните 48 в тъмно оперение избледняват до кафяво по време на арктическото лято. Мъжки пингвин може да издържи студа повече от два месеца, като същевременно предпазва яйцата си и може да загуби над 26 паунда, докато чакат яйцата да се излюпят. Те имат дебели тъмни дорсални пера, които покриват опашките си, плавници, гърба, гърлото, брадичката и главата. Горните им гърди и ушите са светло жълти. Тъй като те нямат места за гнездене, които възрастните могат да използват, за да намерят своите пилета или партньори, те разчитат на вокалите си.