Заплашени бозайници от Гватемала

Гватемала е държава в Централна Америка по протежение на южната граница на Мексико и е официално известна като Република Гватемала. Нейната столица, Гватемала Сити, която е и най-големият град, е дом на Националния дворец на културата и Националния археологически музей. Гватемала е най-гъсто населената страна в Южна Америка с население от приблизително 15, 8 милиона души и площ от 42 042 квадратни мили. Голям брой бозайници са застрашени в страната и са разгледани подробно по-долу.

Голям дългоносен прилеп

По-голямата прилеп с дълги носове, известен още като мексикански бухал с дълги носове, е научно известен като Leptonycteris nivalis. Това е вид семейство прилепи, открито в Гватемала с обща дължина на тялото от 2, 75 до 3, 75 инча. Може да бъде тъмно сиво до кафяво с дълъг език за хранене с цветен нектар. Неговото естествено местообитание е умерена гора и е изправено пред голяма заплаха поради загуба на местообитание и много малко по отношение на техните навици е известно, тъй като те мигрират поради сезонните промени и наличието на храна. Тези прилепи са опрашители на синята агаве и разчитат на поленовите зърна на растението и нектара. Те раждат по време на лятото, когато женските видове се събират в големи детски колонии, докато през лятото, както мъжки, така и женски видове, се настаняват в пещерите на южната част на Мексико.

Гватемалска черна маймуна с рев

Alouatta pigra е научното наименование за гватемалската черна маймуна, която понякога се нарича Юкалан ревул или Юкатански черен ревул. Мъжките видове са по-големи от всички други видове маймуни от Централна Америка и тежават почти два пъти по-голяма тежест от женските видове. Както женските, така и мъжките имат обща дължина на тялото от 20, 5 до 25, 2 инча с дълга черна коса, докато децата имат кафява кожа. Храни се предимно с листа, а кътниците имат високи сгъваеми гребени, приспособени към диетата му. Те живеят във вечнозелените, полу-широколистните и равнинните дъждовни гори в групи от около пет маймуни, където жените са повече. Жените достигат половата си зрялост по-рано от четири години в сравнение с мъжете на възраст от шест до осем години. Техните основни заплахи включват лов, загуба на местообитания и залавяне като домашни любимци и се полагат усилия да се направят резерви за тяхната безопасност.

Тапир на Бейрд

Тапирът на Baird е известен и като централноамерикански тапир и е научно известен като Tapirus bairdii. Те се срещат в залесени райони с езера и потоци, като например в мокрите тропически гори. Налице е спад на населението им поради лова и унищожаване на техните местообитания, докато тяхната уязвимост се увеличава поради факта, че те имат ниска репродуктивна норма. Консервационните дейности, включително изграждането на защитени местообитания като резервати, могат да намалят намаляването на населението с по-голяма разлика.

Вълнен Опосум на Дерби

Вълнестият опосум на Дерби, или централноамериканският вълнен опосум, е научно наречен Caluromys derbianus и е най-големият от вълнените видове Opossum. Тя има дълъг тънък корпус и вълнест палто, което показва значителни вариации, вариращи от бледо сиво до яркочервено кафяво. Крайниците му са по-леки с бели бели части и имат дълга опашка, която е само на половината път, а другата половина е гола. Опашката му придава баланс и сцепление по време на лов. Живее в върховете на дърветата на дъждовните гори и е добре приспособено към това местообитание, например с бинокулярно зрение, което дава възможност за отлична координация на ръцете и очите, което е важно за навигацията му през върховете на дърветата.

Западен индийски ламантин

Западноиндийският манат е известен като морската крава, а научното му име е Trichechus manatus. Това е най-големият член на водния бозайник и е разделен на два подвида, флоридски ламантина и антилински или карибски ламантин. Флоридският ламантин е по-голям по размер от антиленския манат, и това е единствената малка разлика между двете. Западноиндийският ламантин е напълно адаптиран към водния начин на живот без задни крайници. На кожата им не се натрупват водорасли, тъй като покритието на козината е рядко разпределено по кожата му. Тя е дълга около 11 фута и тежи до 1300 паунда, а женските са по-големи от мъжките. Морската крава живее в плитките крайбрежни райони на Западна Индия и Карибско море и може да издържи големи промени в солеността на водата. Периодът на бременността на зрялата женска е от 12 до 14 месеца, а младите се раждат с кътници, които им позволяват да се хранят с морска трева след три седмици раждане. Тези две

Заплахи за бозайниците на Гватемала

Бракониерството е най-голямата заплаха за бозайниците от Гватемала. Подвидът на западните индийски ламантини се ловува за месо и се крие, а за намаляване на рисковете са установени правила за борба с бракониерството. Шершавият опосум на Дерби е изправен пред загуба на горски местообитания, докато в миналото основната заплаха е била да лови кожата си, ловуването е забранено от правителството в опит да спаси тяхното съществуване.

Заплашени бозайници от Гватемала

Заплашени бозайници от ГватемалаНаучно наименование
Плъзгащата мишка на Нелсън

Heteromys nelsoni
Мая Мишка

Peromyscus mayensis
Гватемала Myotis Bat

Myotis cobanensis
Гватемалска черна маймуна с рев

Alouatta pigra
Голям дългоносен прилеп

Leptonycteris nivalis
Тапир на Бейрд

Tapirus bairdii
Западен индийски ламантин

Trichechus manatus
Хондурасска дребна усочка

Cryptotis hondurensis
Вълнен Опосум на Дерби

Caluromys derbianus
Южна дълга нос

Leptonycteris curasoae