Заплашени бозайници от Франция

Франция, официално Френската република, е голяма страна в Европа. Френската република се състои от континентална Франция и няколко отвъдморски острова, включително Френска Гвиана. Франция покрива приблизително 643, 801 квадратни мили и има население от 66, 7 милиона души, а Париж е неговата столица. Въпреки индустриалните и технологични революции във Франция, естествената среда, парковете животни и горите все още съществуват в изобилие. Някои бозайници във Франция са обявени за застрашени от ЮНЕСКО и френските власти. Европейската норка не заема големи територии поради достатъчно храна по бреговете на реките.

Европейска норка (Mustela lutreola)

Европейската норка, известна като руската норка, е вид от семейство Mustelid и е роден в Европа. Той има известно сходство с американската норка, но е по-малък, а черепът му не е специализиран. Тя няма никаква връзка с американската норка, но може да бъде свързана с европейската тълпа и сибирската невестулка. Минката живее близо до реки и се храни с риба, жаби и насекоми. Населението на монетните дворове намалява с повече от 50% през последните три поколения, поради което Международният съюз за опазване на природата и природните ресурси (IUCN). Сезонът на чифтосване се характеризира с разширяване на мъжките полови органи, които също стават розово-лилави. Загубата на местообитания, хищничество от бухала, червена лисица, американската норка и промените в миграционните модели на рибите и насекомите, които се хранят, са причина за намаляването на тяхното население.

Средиземноморски печат (Monachus monachus)

Средиземноморският тюлен-монах е най-редките в света животни. Изчислено е, че в Средиземно море са останали по-малко от 700 вида ендемични местообитания. Плъхът за възрастни мъже е приблизително 2, 6 фута и тежи близо до 694 паунда. Учените смятат, че мъжките тюлени са полигамни и са станали много териториални по време на размножаването, което достига върховете си през октомври и ноември. Хранят се с риба, змиорки, калмари и мекотели. В миналото женските тюлени раждат на открити плажове, промяната в местообитанията принуждава тюлените да отглеждат младите си в дълбоки пещери, които са недостъпни за хората. Усилията за опазване от страна на международни организации като Бонската конвенция са въведени, за да помогнат за намаляване на загубата на загуба и загуба на местообитание.

Северноатлантическия десен кит (Eubalaena glacialis)

Дясният кит в Северния Атлантик е китов кит. Колосните на главите им разграничават китовете от други видове. Те са послушни и имат бавно поведение при хранене на повърхността. Китовете имат високо съдържание на кал, което ги прави цел за ловците на китове. Поради малкия им брой близо 400 в Северния Атлантически океан, те са защитени от Закона за застрашените видове в САЩ. Китовете се хранят с копеподи, ларви, ракообразни, малки и безгръбначни. Китът има период на бременност от една година и първо раждат на девет или десетгодишна възраст. Изменението на климата представлява сериозна заплаха за тяхното съществуване, тъй като промяната в температурата на морето променя местообитанията им и техните хранителни модели.

Муфлон (Ovis orientalis orientalis)

Муфлонът е подвид на дивите овце. Смята се, че муфлонът е предшественик на съвременната овца. Козината им е червено-кафява и късокоса. Мъжките са рогати, докато някои жени са анкетирани. Те са местни жители на Ирак, Иран и Армения, но по-късно са въведени в Европа, включително Франция. Техните местообитания са стръмни планини и мигрират на по-ниски височини през зимата. Мъжки муфлони установяват йерархия на господство по време на брачния сезон. Те достигат полова зрялост на две години, а женската им бременност отнема пет месеца. Те са обявени за застрашен вид от френските власти поради ловуване и промяна на местообитанието.

Заплашени бозайници от ФранцияНаучно наименование
Европейска норка

Mustela lutreola
Средиземноморски монах

Monachus monachus
Дясно северноатлантически кит

Eubalaena glacialis
Муфлон

Ovis orientalis
Градински сън

Eliomys quercinus
Пиренейски десман

Galemys pyrenaicus
Прилепът на БехщайнMyotis bechsteini
широкоух

Barbastella barbastellus
Подковоносът на Мехели

Rhinolophus mehelyi
Фин кит

Balaenoptera physalus