Toco Toucan Facts - Животни от Южна Америка

Toco Toucan е най-големият член на семейство Toucan птици и също така най-известните. Птицата е разположена в Южна Америка и е известна с огромния си колоритен законопроект. Според класификацията на IUCN, консервационният статус на Toco Toucan е от най-малкото безпокойство, тъй като птицата лесно се възприема от човека като домашен любимец.

4. Физическо описание

Toco Toucan е най-големият в поръчката на Piciformes, като възрастните растат до дължина между 22 инча и 26 инча. Криловата струна на Toco Toucan е между 8, 7 инча и 10, 2 инча, а дължината на тарсуса на птицата варира между 1, 9 инча и 2, 6 инча. Оперението, наблюдавано при възрастни птици Toco Toucan, е предимно покрито с черни пера с малко тъмно сини пера. Обаче оперението върху младите птици Toco Toucan е доста скучно, което затъмнява, когато достигнат зрялост. Сексуалният диморфизъм присъства в Toco Toucan, като възрастните мъже са малко по-тежки от възрастните женски, а теглото при възрастни мъже е средно 1.594 паунда, докато средното тегло при възрастната жена е 1.270 паунда. Дебелината на опашката на Toco Toucan е между 5, 6 инча и 7 инча, а функциите са червени под затворена опашка. Широката опашка помага при балансирането на дърветата и също така действа като рул при полет. Очите на Toco Toucan са заобиколени от тънка синя кожа, която прилича на син ирис. Синята кожа около очите е заобиколена от друга тънка оранжева кожа.

Най-отличителната черта на Toco Toucan е огромната му сметка. Огромният законопроект е най-големият в семейство Тукан с размери между 6, 2 инча и 9, 1 инча и обикновено е с жълто-оранжев цвят, който постепенно се превръща в червеникаво-оранжев цвят на дъното и има голямо черно петно ​​на върха. Законопроектът, който съставлява около една трета от общата дължина на тялото на Toco Toucan, е най-големият клюн спрямо размера на тялото при всички птици. Въпреки че масовият размер на сметката изглежда тежък, той е доста лек, тъй като е направен от кератин и има многобройни въздушни джобове. Законопроектът в непълнолетни е по-голям от този на възрастните.

3. Диета

Поради дървесната си природа, Toco Toucan е предимно фругивор, който се храни главно с плодовете и семената, намерени в купола на дървото. Предпочитаните от птиците плодове се намират на дърветата от генипапо, дърветата от помпени дървета и дървото агарполо. Въпреки това, Toco Toucan също е хищник, хранещ се с малки птици, гущери, малки земноводни, птичи люпилни и насекоми. Toco Toucan също се храни с птичи яйца и люпилни птици, включително тези на застрашените змии. Огромният законопроект Toco Toucan е най-важният инструмент за хранене, който позволява на Toco Toucan да хване плодове от клони, които не могат да поемат теглото на птицата. Цветният законопроект се използва и за достигане до пукнатини на дърветата и отвори за достъп до скрити яйца или малки животни. Птицата има уникален начин за хранене, когато не използва езика си при преглъщане и вместо това поставя хранителния продукт на самия край на сметката и накланя главата си с наклон от 180 градуса, насочвайки храната към фаринкса.

2. Хабитат и ареал

Toco Toucan е дървесно животно, което прекарва по-голямата част от живота си в сенниците на дърветата. Toco Toucan обикновено се намира в полуотворени райони с ограничено дърво покритие, включително савана, гори и насаждения и са ендемични в "cerrado" в Бразилия. Cerrado е район с ограничен растеж на дървета, като съществуващите дървета са полу-широколистни. Птицата се среща и в гори, които обграждат коридори. Основният хранителен продукт на Toco Toucan е плод, който се случва сезонно да принуждава птицата да мигрира от едно местообитание към следващите, търсещи плодни дървета. Птиците се намират предимно в районите с ниска надморска височина, но също така се намират в близост до Андите на 5740 фута над морското равнище в Боливия. Toco Toucan се среща в северните и източните райони на Боливия, южните и източните райони на Бразилия, в северните райони на Аржентина, както и в централните и източните райони на Парагвай. Toco Toucan се среща и в малки популации в крайбрежните райони на Гвиана. Птицата не се среща широко в гората на Амазонка и се среща само по коридорите на реките, особено по долната Амазонка или на открити места в гората с ограничено дърво покритие.

1. Поведение

При летенето на Toco Toucan е наблюдавано редуване между бързото размахване на крилата и плъзгане. Въпреки това, Toco Toucan е лош флаер и най-вече разчита на надеждата да се премести от един клон към следващия. Toco Toucan е изключително социална и стадна птица и прекарва по-голямата част от времето си в стада от по шест члена или по двойки. Когато не се хранят, птиците прекарват времето си в ухажване, използвайки големите си сметки, за да заздравят социалните си връзки. Toco Toucan притежава сложен набор от звуци, използвани за комуникация, включително дълбоки, груби жаби, които птицата произвежда многократно. Друга форма на общуване, наблюдавана върху птиците, е повтарящото се клатене на сметките им. Toco Toucan възприема своята среда чрез химични, слухови и визуални стимули, характерни за всички птици. Учените наскоро установиха, че Toco Toucan използва огромната си сметка като терморегулатор, отговорен за до 60% от топлинните загуби на птиците и птиците са били наблюдавани поставяне на сметките под крилата си по време на сън, като начин за намаляване на топлинните загуби.

Toco Toucans постигат полова зрялост на възраст между 3 и 4 години, като годишният им сезон на размножаване обикновено се случва през пролетта. По време на ухажване птиците от двата пола започват ритуала на хвърляне на плодове с потенциални приятели, след което мъжът се сдружава с жената. Toco Toucans имат моногамни отношения с техните приятели. И двамата партньори участват в гнезденето, където гнездото обикновено се изгражда на високи клони. Въпреки това, птиците също са наблюдавани гнездящи в термитни могили. След чифтосване женската слага съединител от около четири яйца, които след това се инкубират на завои от двамата. Яйцата се излюпват след около 18 дни, като младежите са безпомощни и напълно разчитат на родителите си повече от шест седмици. През този период, възрастните Toco Toucans са изключително защитни за своите люпи и ще се преборят с всякакви нарушители.