Пингвини от Антарктика

Седем вида пингвини обитават земята и водата в и около замразения континент Антарктика. Тези безлетни птици, известни с външния си вид, наподобяващ смокинг и поклащащи се походки, са основна атракция за туристите, които се осмеляват да изследват крайния континент. Въпреки това, с глобалното затопляне и изменението на климата, местообитанието на тези нежни, социални птици е заплашено. Тук се опитваме да изследваме живота на тези видове пингвини на Антарктика и техните отличителни черти.

7. Пингвин Rockhopper -

Пингвините от Rockhopper са малки по размер пингвини, които се отличават от другите видове пингвини с червените си очи, розови крачета, оранжев клюн и черни и жълти глави. Три подвида от тези пингвини се намират в широк диапазон от Антарктика до Южния Атлантик и Индийския океан. Скалите и ракообразните формират диетата на месоядните птици. Калмари и миктофидни риби също понякога се ловуват от пингвините. Тези животни могат да се гмуркат на 330 фута под повърхността на морето в търсене на плячка и могат да останат в морето няколко дни по време на ловния период.

6. Пингвин от макарони -

Пингвинът от макарони има широко разпространение, което се открива от Антарктическия полуостров до субантарктичните райони. Тези пингвини лесно се различават по жълтия им цвят. Перото на главата и горната част на тялото е отчетливо тъмно, рязък контраст с белите части. Ракообразните, главоногите и рибите са основните източници на храна за тези морски птици. Тези антарктически пингвини са преживели рязък спад в броя от последните няколко десетилетия. Този спад на населението е предизвикал IUCN да класифицира пингвините като уязвими. Безотговорните риболовни дейности и изменението на климата са намалили драстично източника на храна на макаронните пингвини, което от своя страна се отрази неблагоприятно на популациите на тези същества.

5. Кинг пингвин -

Кралският пингвин е голям вид пингвин, който се размножава в субантарктичните острови в Южния океан. Тези пингвини много приличат на императорските пингвини. Те са високи от 70 до 100 см, като мъжките са малко по-големи от женските. Те украсяват широк кръг от бузи, който е оранжев на цвят, за разлика от императорските пингвини, които имат бяла лепенка. Подобно на императорските пингвини, кралевите пингвини имат жълто-оранжево оперение в горната част на гърдите. Тези пингвини се хранят предимно с малки риби и калмари и могат да се гмуркат повече от 980 фута под водата, докато се хранят. Орките и тюлените често предшестват възрастните пингвини, докато морските птици се хранят с млади пилета и яйца на тези антарктически пингвини

4. Пингвин Gentoo -

Друг вид антарктически пингвини, gentoos са третият по големина вид пингвин и най-бързият подводен плувец сред всички пингвини. Широката бяла ивица в горната част на главата на пингвините помага за лесното им разграничаване от други видове пингвини. Те също имат по-дълга и по-забележима опашка от всеки друг вид пингвин. Гентоовете се хранят с крил и риба и от своя страна са плячка на леопардови тюлени, косатки и морски лъвове. За съжаление, пингвините-гентуи се класифицират като застрашени от IUCN поради бързия спад в някои популации на тези пингвини.

3. Императорски пингвин -

Най-високият и най-тежък сред пингвините, императорските пингвини са ендемични антарктически пингвини. Тези пингвини тежат между 25 и 44 кг и са около 122 см високи. Те могат да бъдат идентифицирани по силата на големия им размер, черната дорзална повърхност и главата, бледожълтите гърди, белия корем и ушите, които са ярко жълти на цвят. Ракообразните, главоногите и рибите формират диетата на императорските пингвини. Те могат да се гмуркат на дълбочина от 1755 фута и да останат под вода за 18 минути. Твърдите кости, уникално структурираният хемоглобин и способността за намаляване на метаболизма позволяват на тези пингвини да се гмуркат до такива големи дълбочини. Тези антарктически пингвини са единствените, които се размножават през зимата на замразения континент.

2. Пингвин Адели -

Пингвините на Адели са средно големи пингвини с височина от 46 до 71 cm. Белият пръстен, обграждащ очите на тези антарктически пингвини, им помага да ги различават от други видове. Крила, калмари и сребърни риби са тяхната основна храна. Скуас, леопардови печати и косатки са хищниците на млади и възрастни пингвини на Адели. Пингвините на Адели са класифицирани като Близки заплахи от IUCN, въпреки че преброяването на пингвини, проведено през 2014 г., показва, че броят на тези пингвини се е увеличил значително в сравнение с предишното преброяване. Изменението на климата вероятно е най-голямата заплаха, пред която са изправени тези пингвини.

1. Пингвин с подстригване -

Пингинът с леко ухапване може лесно да бъде идентифициран поради наличието на тънка, черна лента под главата му, която й придава вид на носене на каска, пристегната под брадичката. Тези антарктически пингвини имат полярно разпределение и глобално население от около 8 милиона души. Обикновените пингвини обикновено плуват на 80 километра от брега ежедневно, за да се хранят с крил, скариди, калмари и риба. Уплътненията с леопарди са основните хищници на тези пингвини.