Осемте вида кълнове

Кучешките са птици от рода Numenius и семейство Scolopacidae. Тези птици имат характерно петно ​​кафяво оцветено петно. Сметките им са дълги, извити и стройни. Кучешките са разпространени по целия свят и повечето са мигриращи по природа. Curlews принадлежат към някой от осемте вида, посочени по-долу

8. Whimbrel

N umenius phaeopus е най-разпространеният вид кълвачи. Птиците се размножават в субарктичните райони на Азия, Европа и Северна Америка, а зимата в Южна Америка, южна Северна Америка, Южна Азия, Африка и Океания. Птиците са с дължина от 37 до 47 см и имат сиво-кафяво оперение с бял бут и гръб. Номерата на тези птици е дълга, тънка и извита. Въпреки това, сметката не е гладка крива, но идва с пречупване. Съществуват 7 вида вихрили, N. p. islandicus, N. p. rogachevae, N. p. phaeopus, N. p. hudsonicus, N. p. rufiventris, N. p. alboaxillaris и N. p. variegatus . Птиците изследват в калта за насекоми и ракообразни. Те също се хранят с плодове преди миграцията.

7. Тънкият фалшив косъм

Numenius tenuirostris е вид кълва, който обитава торфените блата и блатисти райони на сибирската тайга. Те мигрират в Средиземноморския регион за зимуване и живеят в плитки пресни водни местообитания в региона. Ширката е с дължина от 36 до 41 cm, има сиво-кафяво оперение, белезникави части (с тъмнокафяви ивици), задница и долна част на гърба, кръгли или сърцевидни петна по страните. Женските от този вид имат по-дълъг законопроект. Видът се отличава от евразийския кюлв с по-дългата, по-стройна и по-равна банкнота и по-бяло оперение. Тънкият фалшив косъм е най-застрашената от осемте вида къдроглави. Ловът на зимуващите птици, загубата на местообитания и замърсяването драстично намаляват популацията на този вид. От 2007 г. беше преценено, че има само около 50 оцелели възрастни птици от тънките фактурирани коси. По този начин видът е означен като „критично застрашен” в Червения списък на IUCN.

6. Евразийски кърли

N umenius arquata е вид кълвачи с широко разпространение. Птицата варира в умерените части на Азия и Европа и зимува в Южна Азия, Южна Европа и Африка. Евразийският кълвач има дължина от около 50 до 60 cm. Краката на птиците са сиво-сини и банкнотата е дълга и извита. Половете са доста сходни по външен вид. Обаче, когато една двойка се наблюдава заедно, тази с по-дългия законопроект обикновено е женската. Капризът, друг вид кълвачи, които споделят ареала с евроазиатския кълвач, прилича много на вида на птицата. Въпреки това, whimbrel е с по-малък размер и законопроект, който е по-къс с пречупване, характеристики, които го отличават от евроазиатския curlew. Има три подвида на тази птица, а. arquata, N. a. orientalis и N. a. suschkini. Евразийският кълващ се признава като “Близки заплахи” от IUCN.

5. Дългооборотен curlew

Numenius americanus е видоизменен вид, който живее в тревните съобщества на Централна и Западна Северна Америка и мигрира на юг до бреговете и вътрешните райони за зимуване. Птицата е известна със своя дълъг и низходящ законопроект, който е само по-малък от този на далечния изток. Дължината на птицата е между 50 и 65 cm. Птиците имат малка глава и дълга шия. На короната на птицата има кафяви ивици. Долната част и шията са с цвят канела. Птиците се хранят в големи колонии с насекоми и ракообразни, съставляващи по-голямата част от храната. Видът е признат като “най-малко загриженост” от IUCN поради относително стабилно население и широко разпространение.

4. Далечният изток

На 60 до 66 cm N umenius madagascariensis е не само най-големият вид curlew, но и най-големите видове sandpiper. Билката на птицата, която е с дължина от около 12, 8 до 20, 1 см, също е най-дългият законопроект за един сандвич. Законът помага на птицата да изследва калта в търсене на безгръбначни за храна. Птицата се гнезди в блата, блата и езерните брегове на Североизточна Азия. През зимата птиците могат да се наблюдават в части от континента и островите на Югоизточна Азия и Океания. Птицата е “застрашен” вид с около 38 000 оцелели индивиди от 2006 г. насам.

3. Малко curlew

Numenius minutus е малък вид коагула, който се размножава в далечния север на Сибир и зимува в Австралия. Птиците обитават речните долини и горски поляни в рамките на гнездовия му район в Сибир. Обитава обработваеми полета, пасища и сладководни местообитания в зимните си места. Птиците се хранят с безгръбначни в калта на местообитанието си. Малкият кюфтеш има сиво-кафяво оцветено оперение и бял цвят на корема. Билката на птицата е къса и извита. Образът на главата на птицата прилича на този на whimbrel.

2. Eskimo curlew

Numenius borealis е вид кълвачи, които някога са били многобройни в неговия диапазон, които се разпространяват в арктическата тундра в Аляска и Канада. За съжаление, през 1800-те години, птиците са били преследвани в милиони всяка година, намалявайки броя им толкова ниско, че днес те са признати за „критично застрашени” видове. Всъщност, някои дори смятат, че видът е изчезнал, тъй като не е наблюдаван нито един индивид от близо 30 години. Птицата е с дължина около 30 cm. Горните части на птицата имат кафяв цвят. Вентралната повърхност на птицата е светлокафява. Билката на ескимосците е дълга и извита надолу. Краката на вида са тъмно сиво на цвят.

1. Назъбена коса

Numenius tahitiensis е кукурик, който живее в Аляска през размножителния период и мигрира към тропическите острови в Тихия океан по време на студения сезон. Птиците са с размери от 40 до 44 см. Горните части на тялото са кафяви, опашката е оцветена с ръжда, а коремът е с по-светъл цвят. Билката на птицата е дълга и изкоренена. В основата на краката на птиците има буцирани пера. Видът е признат като “уязвим” от IUCN.