Какви птици се намират в Канада?

Канада е разположена в северните части на Северна Америка, като нейният капитал е Отава, а най-големият град е Торонто. Страната преживява студено време с температури, достигащи до -40 градуса по Целзий, с изключение на южните райони, които имат по-меки зими. Повечето канадци са англичани и френски. Канада има голямо разнообразие от птици, някои от които са мигриращи, докато други са постоянни местообитания в страната. Те включват императорската гъска, галерията на Стърлър, мрачната яребица, буржецът на Булър и ръждясалият кос.

Императорската гъска

Императорската гъска е птица с бяла глава и черен врат. Тя има сиво тяло и кафяви крака. Белият цвят на главите на птицата съдържа оранжеви петна поради високата концентрация на железен оксид, който птиците поглъщат от езера. По-младите гъски имат равномерно сиво тяло без бели на главата и двата пола имат един и същи цвят. Птицата има къс розов клюн и се храни с морска салата, водорасли, мекотели, змиорка и ракообразни. Едно проучване през 1986 г. постави населението на гъските в Аляска на 42 000, което е спад от 139 000 през 1964 г. Учените обвиняват ловния живот и замърсяването с нефт в океана. Птицата слага 3 до 7 яйца в земно гнездо.

Стийлер

Овчарката на Стеллера е най-малкият вид в семейството на гагите, като е само на осемнадесет инча дълъг. Мъжът е известен като дракон и е ярко оцветен, докато женската е кокошка. Мъжът има бяла глава с черен пръстен на окото и зеленикави пера на задната част на главата. Гърдата е канелена с черно петно ​​от всяка страна малко над водната линия. Краката и човката са синкаво-сиви. Женската е тъмнокафява и по-малка. Кокошката полага 6 до 10 яйца близо до морския бряг. Птиците се събират в голям брой до 200 000 птици. Хранят се с ракообразни и мекотели, но мидите са любимото им деликатес.

Мрачен грозък

Мрачните гробове са дивечови птици и са вторият по големина тетрев в Северна Америка, като мъжете са с тегло около три килограма. Мъжът е сив, а женските са по-скоро кафяви. Перото им се простира до основата на средния пръст. Тепетата предпочитат да се размножават в близост до границата от Аспен, но също така се размножават в субалпийски ливади и дънни потоци. Те са предимно почвообработващи, но понякога избират пъпките в вкусни дървета и не живеят в групи, отделени за жени с млади. Женската яребица полага 4 до 9 яйца и инкубира, като им осигурява всички необходими родителски грижи, но след излюпването тя само ще се стреми към младите, но няма да я храни.

Булер

Булерите са класифицирани като уязвими птици поради факта, че популациите им са ограничени до много малка площ при размножаване и остават в риск от хищници и човешки дейности. Тези птици мигрират от Нова Зеландия в Канада през септември, специално за размножаване, тъй като могат да се размножават само на два острова в Нова Зеландия, а именно Aorangi и Tawhiti Rahi. Населението им се оценява на 2, 5 милиона през 2012 г. Главата и задната част на врата са тъмнокафяви, а горните крила са сиви, с тъмно „М“ на крилата. Краката са розови. Хранят се с малки риби и салпи. Те се размножават в гъсти колонии между ноември и май. Женската снася само едно яйце, което се инкубира от двата пола в продължение на 51 дни.

Ръсти Blackbird

Rusty Blackbird е известен преди като Rusty Grackle. Това е средно голяма птица, която предпочита влажни залесени площи над пасищата. Населението му е намаляло бързо в близкото минало, вероятно поради загубата на навик за местообитания поради развитието на минната промишленост, както и на водноелектрически проекти, които са довели до масово обезлесяване. В североизточните части на Северна Америка замърсяването с живак е фактор, допринасящ за намаляването на вида. Птиците имат заострени банкноти и бледожълти очи и са черни със слаб зелен и лилав блясък. Хранят се в стада и се хранят предимно с насекоми, малки риби и някои семена. Женската снася 3 до 6 синьозелени яйца с кафяви маркировки върху гнездо, което е изградено в дървета и храсти в близост до водни басейни.

Канада и много птици

Известни птици от КанадаКласификация на IUCN
Императорска гъска

Близо до заплаха
Уолтър на Стелър

уязвим
Мрачен тетрев

Най-малко притеснение
Атлантически жълт нос албатрос

застрашен
Булър

уязвим
Сиво-коронован розов финч

Най-малко притеснение
Ръстият кос

уязвим
Виреото на Бел

Близо до заплаха
Мурлетът на Китлиц

Критично застрашен
Мраморна божественост

Най-малко притеснение