Източни факти за сова: Животни от Северна Америка

Събудите се откриват особено в Северна и Южна Америка, където са ендемични. През по-голямата част от 20-ти век този род е категоризиран със старите светове, които принадлежат към рода Otus. Сега обаче той се разглежда като отделен род, базиран на ДНК секвениране, морфологични, биогеографски и поведенчески данни. Понастоящем съществуват 21 известни вида висящи бухали, принадлежащи към рода на М егаскопи, една от които е Източната сова. В източната част на Северна Америка от Мексико до Канада се намират пет подвида от източната кукумявка.

Физически характеристики

Възрастна източна кукумявка (Megascops asio) е с дължина между 6, 3 и 9, 8 инча и около 4, 3 до 8, 6 унции. в теглото, докато размахът на крилата варира от 18 до 24 инча. По външен вид те са тъмно сиви или ръждиво оцветени с сложни мотиви върху оперението с ивици по долните части. Те се характеризират с кръгла, голяма глава и изключителни снопчета за уши. Те също имат жълти очи, а клюнът е и жълтеникав, а дължината му е около 0, 57 инча. Източният бухал също има силни и сравнително големи крака в сравнение с южния бухал, а на пръстите им има покритие от пера.

Хабитат и ареал

Източната сова обикновено се среща в широколистните гори, в открити смесени гори, в залесени крайградски зони, в паркове, гори в близост до блатата, крайречни гори, полета и ливади. Известно е, че те избягват места, обичайно обитавани от по-големи сови, особено големите рогати бухали (Bubo Virginianus). Те могат да процъфтяват в лицето на урбанизацията и се считат за по-приспособими и успешни, отколкото техните колеги, като бурената бухала (Strix varia) и бухал (Tyto alba). Източните бухали могат да гнездят и да живеят по границите на оживените магистрали и дори на върха на уличните светлинни постове в центъра на градовете. Известно е, че източните бухали живеят от морското равнище до 49 000 фута над морското равнище в райони като Ориенталските планини на Сиера Мадре.

Хранителни навици

Източният бухал, както и повечето други грабливи птици, е опортюнистичен ловец. Те са също многостранни и свирепи ловци, които накараха ранните писатели да нарекат бухала като „пернати диви котки“. Домашните врабчета, гущерите, домашните мишки и големите насекоми, като цикадите, образуват диетата на бухала. Птицата ловува от падането на тъмнината до рано сутрин и най-вече през първите часове, когато мракът пада. Птицата се възползва от острото си зрение и острия слух, за да локализира плячката си и ловува, като отпада на плячката си от кацалки. Те могат също да ловуват чрез сканиране от върха на дърветата и могат да правят кратки набези в отворени полета.

Природозащитен статус

Източният бухал е включен в Червения списък на IUCN като най-малко загрижени видове поради голямата им популация в дивата природа. Точният брой на населението е трудно да се определи, защото това е нощна птица. Изчислено е обаче, че популацията на птиците се е увеличила между 1966 и 2015 г., особено в Канада, но е намаляла в Съединените щати. Според "Партньори в полет", приблизителната оценка на световното население на източната сова е 900 000, а 95% от населението е в САЩ. The Eastern Screech owl е класиран на 20 от общо 20 точки на континенталния концерн. През 2016 г. видът не е в списъка за наблюдение на птиците в Северна Америка.